London, Canary Wharf og Royal Albert Hall

Så fikk jeg endelig klumset bildene mine inn på PC-en og motivert mæ sjøl til å skrive litt om turen min til London sist uke. Jeg besøkte min kjære barndomsvenninne Anne-Marthe, som for øyeblikket jobber for Crown Estate i kjernen av London. Flaks for meg, har denne dama stil og sansen for god mat. Og for ikke å snakke om god drikke. Så vi flottet oss som damer på sitt beste flotter seg, med jordbærchampis, jeger-bombs og konsert med the Philharmonic Orchestra i Royal Albert Hall. The Philharmonic Orchestra er kjente for filmmusikken de har laget; som inneholder blant andre thememusikken til Harry Potter, Ringenes Herre, Gladiatoren, Schindlers Liste, Jurassic Parc, Avatar, Star Wars, Psycho og Rocky. Dette er en av de beste konsertopplevelsene jeg har hatt, da vi satt med en tåre i hver vår øyekrok, stappet i oss Häagen Dazs sjokoladeis med et vinglass i ene hånden, og applaus på låret med den andre. Den desidert fineste sangen var themesangen til Shindlers liste, da solisten var enormt flink. Jeg klarte å et lydopptak av denne, og tårene presser seg på hver gang jeg hører den. Fiolinen GRÅT.

Onsdagen startet med at jeg ventet en times tid på Anne-Marthe på Starbucks (som jeg har SAVNET), men fikk meg et slag i magen da jeg fant ut at de var tomme for sin berømte Java Choc Chip Moccafrappe. Shit man, det er en opplevelse ALENE som er verdt å reise langt for. Deretter stakk vi hjem til Anne-Marthe, som bor i en storslagen leilighet på Canary Wharf, et bank- og leilighetsområde. Stikkord: Menn i dress. Så fikset vi oss, og fløy rett på indisk restaurant. Deretter ble det en liten pub crawl, som endte med at jeg forelsket meg i Londons brune pubområde, rundt Green Park. Derfor ble planen å ta en skikkelig pub til pub på fredag kveld.

På broen på Canary Wharf over Themsen.

Flotter oss med jordbærchampagne på indisk restaurant

Dessert: hjemmelaget pistasje-is!! Mmmmm

Torsdagen startet med engelsk frokost ved Themsen, på en brun pub på Canary Wharf. Nydelig mat, nydelig kaffe, nydelig….. vær. Deretter fløy vi til byen, da planen var Madame Tussauds og busstur rundt byen. Neither of them happened. Madame Tussauds-køen var over 2 timer lang, og bussturen var for dyr. Derfor tok vi beina fatt og gikk langs hele Themsen, dro på marked, drakk PIMMS (eller hva det heter) som består av rom, sprite og mye god frukt, grønt og bær. Kunne minne om Sangria, bare mye bedre. Tok en svipptur innom et museum (kulturelle, heisann), og gikk videre til en meksikansk restaurant. Snublet også over Wagamama, en restaurant som jeg ble kjent med i Sydney og har VERDENS BESTE karrikylling. Klokka var PLUTSELIG masse, og vi måtte bokstavelig talt løpe hjem, kaste på oss gallakjolene og stikke på fineste restauranten i området rundt Royal Albert Hall. Der jeg presterte å drite ut stakkars Anne-Marthe ved å spørre etter den billigste vina de hadde.Til pass for dem når de stirrer på oss når vi eter. Første og siste gang jeg spiser på fin restaurant når jeg har en halvtime på å bestille, drikke vin og kaste i meg en halvkilo biff og poteter.

Frokost langs Themsen

Dypt konsentrert

Tennismesteren i aksjon! Resultat: 80 km/t

A-Ms tendens til å ta 3-4 bilder hver gang ho fikk grafset til seg Iphonen, hehehe

Pariserhjulet og Big Ben i bakgrunnen

Stæsja for konsert 🙂

nammenam!

Royal Albert Hall!

Kort fortalt (må straks legge meg), ble det Madame Tussauds på fredagen, i tillegg til Shopping i Oxford og Regent Street. Og spising på Jamie Oliver Italian (NYDELIG mat) og pub til pub på kvelden.

BRÆD, my long lost love

Det var ikke meg altså...!

Så kom hjemturen, trist å reise hjem! Har hatt noen fantastiske dager med ei fantastisk venninne. Håper det ikke blir lenge til neste gang! Imorgen er det første dagen min i ny jobb, forteller mer om det senere.

xxx

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Dagligdags, Ferie, Happenings, Herligheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s