Barndomsmord

Jeg blir fryktelig frustrert av å tenke på hvor grusomme barn kan være mot hverandre. Og det verste er at de fleste vet ikke selv at de oppfører seg så ille. Så lenge de selv har det bra og er populære. Det er altfor mange barn som blir mobbet fordi de er annerledes, fordi de kanskje ikke har de samme interessene, eller ser likedan ut som sine såkalte venner. Så blir de heller fryst ut. Mobbet ut av «gjengen». Ikke nok med at barn mobber hverandre, lærere er slett ikke noe bedre. I mange tilfeller, er det de som starter mobbingen, og finner feilen ved barnet. Det har jeg sett så mange tilfeller av.

Og da kommer vi tilbake til det med å sparke dem. Få lærerne til å miste stillingen sin. Som jeg leste for litt siden, skal det nesten en voldtekt av en elev til før en lærer mister jobben. En lærer jeg hadde på grunnskolen var pedofil. Og alle visste det. De stakkars elevene som ble befølt visste det. Det var mange år siden. Ikke før i år ble han fratatt stillingen sin. Og jeg lurer på hvor mange elever han rakk å misbruke før han mistet jobben sin. Drittsekk!

Kai-Arne, som du kan lese om via linken under, ble også mobbet. Så hardt ble han mobbet, at han ikke har vært på skolen på mange måneder. Bare fordi han har problemer med å opptre i sosiale sammenhenger. Når han først rekker ut en hånd til sine «venner», viser de han bare ryggen. Truer han. Vil at han skal blø.

Jeg vil påstå, at de som mobber andre, er drapsmenn. De dreper ikke hele livet til offeret, men bare deler av det. Nok til at resten av livet blir ødelagt. Slik at de får problemer med å stole på folk, og utvikler angst for å leve og bli kjent med nye mennesker. Hvorfor kan ikke skolen ha skikkelige mobbeprogram? Der det kommer inn eksterne «psykologer» for å høre hvordan hver enkelt elev egentlig har det? Hadde jeg vært mobbeofferet, ville jeg aldri sagt fra til læreren at jeg ble mobbet av han/hun selv. Den gangen jeg gjorde det, skrek læreren meg rett opp i trynet, og truet med å få meg utvist fra skolen. Truet med å si at det var jeg som ville få problemer hvis jeg sa det til noen. Derfor gjorde jeg det aldri. Den drittsekken ødela noe inni meg.

Gjør mot andre, som du ønsker andre skal gjøre mot deg. Eller omvendt. Ikke gjør mot andre, det du ikke vil andre skal gjøre mot deg.

bullied

Les om Kai-Arne her: http://www.dagbladet.no/2009/05/25/magasinet/mobbing/skole/6351236/

Reklamer

26 kommentarer

Filed under Livsviktig

26 responses to “Barndomsmord

 1. Når jeg leser om mobbing får jeg en svær klump i halsen hver gang. Det er det verste jeg vet! Og når lærere ikke hører på deg, eller bar bagatelliserer det blir det enda verre. Mobbing er noe fælt, men jeg tror rett og slett ikke at det kan «utryddes» desverre 😦

 2. trulte

  Jeg er helt enig. Mobbere er drapsmenn. De dreper litt av deg. Av barndommen din ,selvtilliten din og din tillit til mennesker. Man lurer jo på om det er noe galt med en selv siden de mobber deg..

 3. vel dette er jo helt og holdent hans egen feil. han kan jo bare klippe seg ,og ikke gå rundt og se ut som grev dracula.

  De andre er nokk bare usikre og redd for han, viss han vil passe inn ,burde han være venlig og le når folk fleiper om han, og bare se posetivt på livet. En hårklipp hadde også falt på riktig plass. Dette vil nokk garantert hjelpe på mobbingen, innen to uker kan han bli sikkelig populær og kul. og viss noen kødder med han likevell er det bare og mobbe tilbake og i nødverge bruke vold.

  det hjelper jo ikke bare og sitte på ræva og spille wow.

  • Sami Hyypia

   du høres ut som,og er mest sannsynelig, en idiot.

   • Camilla

    Hvorfor skal noen endre seg fordi ignorante mennesker som deg selv skal akseptere?? Du høres ut som en mobber selv – og mer ufyselig enn det er det umulig å være. Æsj, nå blei jeg rett og slett litt kvalm.

  • Anonym

   Noe så ignorant har jeg ikke sett på lenge. Kai-Arne har ikke blitt et mobbeoffer over natten FORDI han har langt hår og hører på mørk musikk! Han ble mobbet allerede som liten og skjønn guttunge.

   Når han så ut som den søte lillebroren du kan se på bildet, da hadde han allerede vært mobbet i flere år!

 4. Bakke

  Du har tydeligvis aldri vært et mobbeoffer. Det er ikke «bare å…» når du allerede har falt utenfor. Skal vedde på at du har mobbet noen selv, selv om du ikke vil innse det.

 5. det ville aldrig falle meg inn og mobbe andre , jeg bare sier fakta. Gutten må jo prøve litt selv også, han kan jo ikke bare sitte på rommet og trøste runke heller, kan han det, han burde jo ikke gi opp.

 6. hvordam våger du og komme med slike fornermelser til meg, jeg vil jo det bare godt for han kai-arne

 7. Bakke

  unnskyld meg, men du er ikke kong Harald heller. Synes det er direkte usmakelig at du sier det er hans egen feil. Hvis du faktisk leser innlegget på db.no, skjønner du det kanskje litt mer. Han lider av angst og har problemer med å bli kjent med andre mennesker. Og siden mobberne har skadet han på den måten, så lenge, burde det være opp til andre å redde han fra den tilværelsen han er i nå. Og trøsterunke? Voks opp!

 8. Bakke

  Ekstremt usakelige, «seriøse» innlegg får ikke så mye plass og tid av meg gitt;)

 9. bella swan

  Herregud. Mange mobbeofre ender faktisk opp med den stilen der. Slik jeg ser det er det et slags forsvar, et forsøk på å se litt småskummel ut, noe av dette _rør meg ikke_- opplegget. I tillegg hjelper jo musikken litt når raseriet over mobberne er i ferd med å ta overhånd. Har du noengang følt det sinnet? Det er JÆVLIG.

  • anonym

   Er til dels enig, har hatt det samme selv. Jeg valgte ikke stilen for å se skummel ut, men den musikken jeg hørte på som var Black Metal hadde en energi som tok tak i en del av det hatet og sorgen som satt i meg. Jeg kjente på at mørke var et sted jeg likte fordi jeg kunne gjemme meg vekk, og at musikken var mer som en venn som hjelpte meg. Så ja, mange velger nok den stilen pga. at det gir en mer gjemmende følelse og at folk føler seg trygge blant det.

 10. trulte

  han hadde helt vanlig stil når han ble mobbet..stilen har han begynt med senere

 11. anonym

  Mobbing er noe av det jævligeste ungdom og barn kan bli utefor. Lærere og ansatte ved skoler burde skjønne bedre enn å enten ignorere eller bagatelisere ting, men kansje se faktum i hva som skjer. Ungdom og psykisk helse er et problem som bare blir større og større. Derfor er det viktig å bygge opp et netverk på landsbasis slik at ungdom og under som sliter, får akkurat den hjelpen de trenger. Er man ofte deprimert blir selvtilitten borte og de bare velter på med problemer. Dette MÅ tas på alvor og gjøres noe med!!!

 12. trulte

  metalstilen skulle det stå på slutten

 13. Bakke

  Det anonym nr 2 skriver er et veldig godt poeng. Dette er et problem som har eksistert altfor lenge, og så lenge ungdom og lærere blir bevisste på hvor grensen går med mobbing, tror jeg det kan bli mye bedre.
  Godt poeng der også, Trulte, jeg tror ikke anonym nummer 1 har så mye innsikt i denne saken for å kunne uttale seg på den måten uten å få reaksjoner.

 14. Lillehammer86

  Noen av innleggene viser sjokkerende lav grad innsikt og modenhet. Når man har en angstlidelse, er deprimert så er det vanskelig å ta initiativ til endring og utvikling. Jeg sliter mye med angst selv, men har aldri blitt mobbet.
  Det er ikke «bare å…»gjøre ting for en med lav selvtillit, det koster mye mer enn for en som ahr mer tro påp seg selv.
  Jeg vet at et miljø som er åpent og tolerant er viktig. Jeg vokste opp på bygda og det var veldig trygt. Når jeg begynte på videregående så slet jeg med å bli kjent med folk, fordi det var så mye vanskeligere å komme «innpå» dem. Lavere toleranse og åpenhet…
  Vi må la folk være dem de er og slutte å stille så mange krav til dem, for å like dem!

  Gutten, i artikkelen virker som en gutt med store personlige ressurser og det er trist at samfunnet og barna ikke klarer å erkjenne det.

 15. Sliten

  Saken om Kai-Arne er en eksakt kopi av min sønns historie. Han sitter her dønn alene dag etter dag, men det er en ting Kai-Arne har som ikke min sønn har, og det er søsken. Skulle bare så ønske jeg hadde hatt flere barn, slik at han slapp å være ensom hele tiden. Og mobberne hans har jeg ingen gode følelser for, men jeg må innrømme at det er foreldrene jeg virkelig hater. Det er fra dem problemene kommer. Det er helt utrolig hva voksne folk får seg til å si og gjøre, og det avspeiler seg på deres håpefulle. Og skolen i Norge i dag, ja, det er vel ikke noe å si om den, den blir bare dårligere og dårligere.

  • Bakke

   Det er så vondt å høre når barn har det slik. Ikke minst foreldrene, som føler seg hjelpesløse i en slik situasjon. Det er da en kunne ønske at en, bare en venn kunne gitt han en hjelpende hånd tilbake til det sosiale livet. Og hvorfor ikke foreldrene til mobberne tar tak? Kanskje fordi de ikke vet? Eller at de ikke vil vite?

 16. sl

  Legg merke til samfunnets psykeliggjøring av mennesker med andre interesser enn av døv masse-pasifiserende drøvtyggende noksagter. Med en gang noen mobbes,. stryker man til lege for da er det en selv eller sine forldre det er noe galt med. Synd man ikke har eliteskoler i Norge, hvor mennesker med divergerende interesser enn flokk-taperne kan ha utbytte av mer EQ orientert undervisning. Vi kan ikke alle bli kognitive lønnsslaver med stemplingsur i panna..for hver ungdom som viser tegn til indivduell tenkning og frigjøring fra flokktaperne bør det applauderes .

 17. Hei Bente!
  Tusen takk for kommentar. Det betyr veldig mye for meg. Takk takk takk! 🙂

  «Jeg ville aldri ta igjen med samme mynt, og ble sett på som ”et lett bytte.”
  Jeg ser hva du mener. Det jeg mente var at jeg aldri i livet turte å ta igjen mot de som mobba meg. Jeg lot det gå ut over yngre barn som aldri hadde gjort meg noe vondt. Og det er jeg ikke stolt av! Jeg håper jeg kan fortelle disse en dag at jeg ikke ville dem noe vondt.
  Det er helt jævlig å lese at du ble trakassert av læreren din! Jeg har selv opplevd EN gang noe lignende av en lærer på vdg. Snakka nedlatende om meg foran hele klassen!! Helt jævlig. Om jeg hadde møtt han igjen, skulle han fått høre det ja. Samme som deg.. Skal vi samle en gjeng og reise rundt i Norge og filleriste voksne mobbere? Det er forsåvidt forståelig at barn mobber, men voksne…..fy faen!!

 18. Tilbaketråkk: Mobbing og nyheter | Bente Goes Real

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s